Julen avklarad

Hej Bloggen & alla läsare!

Hoppas att ni har haft en skön Jul!
Jag fick permis några timmar på julafton så jag tillbringade den hos min bror det var jättemysigt, tyvärr gick jag på flytande kost så jag fick sörpla soppa medans övriga mumsade på allt gott som hör julbordet till, men det kommer flera jular :)

Jag har fatiskt fått börja äta! Är nu inne på andra dagen med passerad mat, blir ju lite förvånad över hur lite jag får i mig. Det tar tvärstopp efter 1 dl fil typ.. Tvärstoppet har följts av en enorm trötthet blir alldeles dåsig...
Men kanske inte konstigt, har ju inte ätit på 3½ mån tror att kroppen vänjer sig snart vid att hantera intag via munnen istället för dropp.
Börjar smått planera för hemgång får börja med lite permis över dagen o sedan med övernattning, ska bli skönt att få vara ute i verkligheten lite :D

Må gott och ha ett skönt avslut på året!

Snart är det Jul...

 

Hej bloggen &  alla läsare
Börjar med att be om ursäkt att jag är dålig på att uppdatera, men det är lite så när man ligger inlagd och veckorna blir månader.... dagarna är sig lika. Det enda som skiljer sig med tiden är ju mitt tillstånd. Jag mår bättre för var dag som går, senaste CT (kontraströntgen) visade att det inte finns något läckage längre, och dagens gastroskopi visade att hålet som de varit nere och limmat har läkt ihop fint.

Jag har i drygt 3 månader inte druckit eller ätit annat än några klunkar vatten, nu får jag förhoppningsvis snart börja med lite soppor och andra flytande saker. Jag kommer antagligen inte behöva gå på flytande så länge, och jag ser verkligen fram emot att få börja tugga mat :)

Om någon undrar om jag ångrar min operation med tanke på de komplikationer jag gått igenom så är svaret nej.
Jag vet att jag blir helt återställd, det blir nästan alla oavsett grad av komplikation, jag hade innan operationen gått igenom i huvudet alla tänkbara komplikationer som kan tillstöta så jag visste att det fanns en risk. När jag har pratat med dem på avdelningen här så säger dom att ca 1 patient/år drabbas av så svåra komplikationer som jag har gjort, och då görs det ett par hundra sådana här operationer här / år.

Julen kommer jag fira med min bror och hans fru och mina barn, kanske blir jag utskriven till nyår... Hoppas kan man ju det :-D

Ps. Har från starten innan flytperioden nu gått ner nästan 20 kg detta trots att viktminskning inte har varit det primära målet under den långa vårdtiden men det känns lite skönt att det har rört sig på den fronten också =)

RSS 2.0