Lite mått o annat smått o gott

Halloj bloggen o alla läsare!

Är ju galet slarvig med att uppdatera men det beror väl på att livet rullar på :)
Var till min husläkare idag och fick ett FAR fysisk aktivitet på recept, det kommer behövas lite stöd på gymet att komma igång med träningen. Åkte förbi gymet och berättade lite och frågade vad de kan hjälpa till med och jag kommer få en egen instruktör som följer upp min träning...

Jag har ju väldigt dålig kondition och har tappat så gott som all muskelmassa så det behövs verkligen åtgärder nu!

Tänkte jag skulle presentera lite mått här, helt enkelt berätta vilka framsteg jag gjort kroppsligt på dessa månader.

Startvikt 15aug 119kg
Nu 94kg
Resultat -25kg

Mått:
15 aug
Midja 107 cm
Stuss 137 cm
Lår 79 cm
Överarm 41,5cm
Vad 45,5
 

Mått:
Nu
Midja 99 cm 
Resultat - 8 cm
Stuss 120 cm
Resultat - 17 cm
Lår 70 cm
Resultat -9cm
Överarm 36,5 cm
Resultat - 5 cm
Vad 40cm
Resultat -5,5 cm

Så det händer ju saker både på vågen och på måttbandet och det känns ju och syns på kläderna vilket ju är riktigt skönt!
Antar att det kommer bli ännu mer resultat när man nu snart kommer igång med träning också!

Må gottast!

Återbesök...



Tjingeling :)

Igår var jag på SÖS och pratade med kuratorn på kirurgavdelningen + lämnade prover på labbet, skulle ju se över min blodstatus lite för att se att allt var okej... och det var bättre än förväntat :-D

Innan jag blev utskriven hade jag lågt HB (järnvärde) det har jag haft till och från under hela min tid som inlagd, jag tror jag sammanlagt fick runt 6 påsar med blod...  nu var det värdet på 137 vilket är utmärkt!

Infektionsvärdet som gått från att ligga på över 300 låg på mellan 15 och 20 när jag skrevs ut... nu var det nere på 6  perfekt med andra ord.

Så fortsatte hela resultatet det enda som inte var riktigt okej var kaliumvärdet det låg lite under gränsvärdet så jag får helt enkelt mumsa lite bananer till mellanmål.

Kuratorn är gullig hon hjälper mig att fylla i blanketter till patientskadeförsäkring, HSAN, socialstyrelsen etc. man är ju inte ute efter att sätta dit och stämma någon vi bor ju inte i USA (tyvärr) men det bör ju utredas om saker kunde ha skötts på ett annorlunda sätt för att förhindra att någon drabbas av en sju månader lång sjukskrivning som borde varit tre veckor. Hon hjälper mig även med att söka fondmedel, jag fick ju min arbetsdator stulen sista veckan på sjukhuset, jobbet har ingen försäkring som täcker det och jag fick inte ta det på min hemförsäkring så risken är stor att det blir jag som får ersätta den... 7.500 kostade den och den var ny ... suck! Man har ju liksom inte dom pengarna nu när man varit sjukskriven ett tag.

Nu ska jag snart skjutsa min dotter till jourläkare hon har misstänker vi halsfluss vilket inte är så lyckat med tanke på att hon ska operera sig på tisdag (gastric by pass) så nu blir det att raska på med penicilin! Vill ni läsa hennes blogg så hittar ni henne här.


Må gottast vi hörs :)

Det går framåt och neråt...



Nu har jag varit hemma 3 dagar detta är fjärde dagen, och det går bra! I natt hade jag otroligt svårt att somna vände och vred på mig och kände mig hungrig hela tiden så till slut var jag tvungen att gå upp och tugga i mig en knäckemacka, tror jag somnade runt halvfyra... crazy!

Men vikten går stadigt neråt, och det känns skoj kan ju säga att man blir lite förvånad över hur fort det går, men när jag pratar med dem som gjorde op samtidigt som mig så har dem gått ner både 40 & 45 kg, visserligen killar men jag känner att jag ligger i lä med mina 23kg. Fast det finns ju skäl till det :)

Nu ska jag dra på mig lite kläder peta i mig något att äta och ta mig ut med hunden en liten sväng
må gott!

Gott nytt år med nya möjligheter!



Tjohej tjolahopp!
Nu är jag utskriven, inte helt återställd men så gott som friskförklarad! Har sedan en vecka fått äta mat och varit helt bortkopplad från dropp och nu har det börjat hända storverk på vågen!

Nyårshelgen hade jag permis med övernattning från fredag till söndag kväll med planering att få bli utskriven på måndagen och den planeringen höll bra! Nyårsafton tillbringade jag hemma hos min bror och hans fru åt gott och kunde till och med peta i mig ett glas champagne vid tolvslaget det var en trevlig nyårsafton.

Idag har jag träffat min läkare, dietist och även kuratorn som hjälper mig med lite skriverier till socialstyrelsen och patientskadenämnden mm. En lagom intensiv dag... roligast var nog att ställa sig på vågen och se att man tappat 1,3 kg bara över helgen & dietisten hade måttbandet i högsta hugg och konstaterade att jag sedan operationen minskat mitt midjemått med 28 cm... och det är ju inte fy skam!

Kvar att göra på sjukhuset är en magnetröntgen för att se hur det ser ut där läckaget var, även en gastro kommer att göras om ett par månader för att se innifrån hur det ser ut, jag kommer åka tillbaka inom ett par veckor för att kolla mina blodvärden kan måste ha koll så det håller sig stabilt.

Nu ska jag krypa ner i min egen sköööna säng och bara njuta av att vara hemma.

RSS 2.0