Händer lite grejer...



Nu har vågen börjat röra sig lite neråt igen...
Snart vilken dag som helst ska jag belöna mig med första joggingturen, har ju satt som mål att när jag är under 80 kg ska det ske... idag landade vågen på 80,3 så nu handlar det bara om dagar, vem vet kanske redan nu i helgen att premiärturen blir.

Annars så rullar det på som vanligt idag startar en 2-veckors semester som jag ska ägna mig till att bara ta det lugnt och hoppas på lite fint väder. Köpte ju en sån otroligt fin bikini för någon månad sedan bara att hoppas att den inte hinner bli för stor innan sol och värme kommer på riktigt!

Kan ju rapportera att jag nu också kan knäppa byxorna till skinnstället vilket ju är skoj!




Lite bilder från sjukan...



Raddan med medicinpumpar som såg till att jag fick all smärtlindring, antibiotika, näring och annat som kroppen behövde under de sex veckorna jag var på intensiven.... Allt var ihopkopplat i en sk CVK med en infart som sattes i en hals-artär den lossnade ju ett antal ggr och fick flyttas runt så man har ett antal fina ärr på båda sidor om halsen och längre ner under nyckelbenen typ, för det var till slut svårt att hitta ställen att föra in den.



Pigg var man inte... utöver de sju medicinpumparna som fyllde mig med ett antal medikament varav en var pump som jag fick sköta själv med hjälp av knapptryckning (extra morfin vid smärt-toppar) så fick jag en hel del annat tillfört t.ex. mot illamående x flera/dygn jag fick även lugnande, och stesolid. Kan ju lugnt säga att man var ett vandrande apotek... eh dock inte så mycket vandrande!

Så förutom hålen i halsen där allt skulle ner så hade jag ju tre hål i buken där saker skulle ut...
Varning för äcklig bild...



Detta satt på ena sidan av magen och sen hängde det en påse på den som tog emot det som rann ut... jag hade ju ett par drän till på andra ställen på buken... kan ju säga att det var en märklig känsla att ha ett gäng såna hål i kroppen! I ett av dem så spolade dem några ggr varje dag, de spolade in vätska och drog ut det som kom med tillbaka för det mesta så rann det som de spolade in på ena sidan ut på den andra... vilket ju också var bra.

Inte att förglömma... 
Utöver dessa slangar in i kroppen och drän ut från kroppen så hade jag även kateter under alla dessa veckor, usch vilket vrak man var haha :-D

När man vart extra mycket vrak så fick man lite extra påfyllning... ett ex antal påsar blod fick jag under hela min sjukhusvistelse...



Som ni kanske förstår så var det inte lätt att förflytta sig slangar, påsar och grejer dinglade från hela kroppen när man skulle upp o stå... men det gick ju =)


Så nu ska jag inte terrorisera mer med tråkbilder blev bara lite exalterad när jag fick in dessa bilder i datorn!

Må gott det gör jag!







Håravfall...

Efter mina månader på sjukhus och ett par månader hemma så hade jag hunnit tappa väldigt mycket hår. Att tappa hår gör de flesta mer eller mindre efter operationen, men kanske inte riktigt så här mycket.
Jag hade innan väldigt mycket hår och brukade alltid få be frisören att tunna ur det för att inte känslan av sibirisk pälsmössa skulle uppstå.
Vad tror ni jag sa till frisören när jag kom med dessa testar?
Hon fick trolla med saxen kan jag lova haha :-D



Nu några månader senare ser det ut på detta viset...

så ni som tappar hår efter op... misströsta inte det kommer tillbaka, se till att äta ordentligt med näringsrik mat samt käka gärna något extra kosttillskott, jag äter silicia för hår hud o naglar sedan några månader tillbaka, kanske det inte hjälper kanske det gör det men det är hur som helst inte farligt att äta extra mineraler/vitaminer... våra kroppar tar ju inte heller åt sig allt.

Tjingeling ha en toppen dag :)

RSS 2.0