Smått och gott om hår och annat...




Igår var jag hos frisören det var andra gången efter att jag blev utskriven... första gången för drygt en månad sedan hade jag snudd på ångest innan frisörbesöket då jag hade tappat så otroligt mycket hår... det var snudd på kala fläckar bakhuvudet.
Denna gång kändes det bättre min frisör sa att det var stor skillnad puh... skönt!
Äter kosttillskottet silicia för hud/hår/naglar sedan ca 1 månad tillbaka kör dunderkur med 2 tabletter morgon och 2 tabletter kväll, och jag antar att det har hjälpt en del.

Snart ska jag till IVA och sitta ner och prata om min vårdtid där, gå igenom mina journaler  tanken är att man ska få prata igenom tiden man tillbringat där för man har säkerligen en del luckor som kan behöva fyllas igen så att man kan gå vidare. Jag tillbringade ju 6 veckor där och mycket avden första  tiden kom jag ju inte ihåg så det ska bli spännande! 

Dags nu att borsta tänder knapra i sig vitaminer ta en sväng med hunden o sen fara...

Ha en toppen dag!  

Dammar av mina lik i garderoben

Alla har vi ju säkert ett och annat lik i garderoben, menar nu om man tänker på de vanliga liken som man brukar gömma där, något gammalt känslomässigt skit som man sopat under mattan för att ta hand om vid senare & lämpligare tillfälle.

Min garderob eller rättare sagt klädkammare fullkomligen dräller av lik!! Då inte enbart av ovan nämnda komponenter utan mer åt det textila hållet....

Jag gillar kläder okej? Kläder har ju inte alltid gillat mig... har köpt en del för att efter ett tag lägga undan då dem har blivit för små... japp så är det, kläderna har krympt!
Ni skrattar... Tror ni inte på mig?

Nåväl idag när man vadar in bland dessa textila lik i klädkammaren så ser jag det som en skattkammare... jag återupptäcker gamla trasor som hänger längst in, som är vikta ligger och bidar sin tid längst ner i klädhögarna väntandes på dagen när man kanske har lyckats banta ner sig till rätt storlek ...
Står där och kastar runt bland högarna som en galning på slutrean det enda som skiljer mig från det är att jag står ensam i min klädkammare... hittar något fint som jag inte använt sedan dackefejden drar på mig det bara för att inse att... oj hoppsan det är för stort, flinar för mig själv och tänker att  det var ju lite tråkigt eller... NOT :-O

Tittar mig omkring och inser att jag har många olika sorters lik i min klädkammare... kläder som jag nu längre inte kan ha och förhoppningsvis aldrig mer någonsin kommer kunna ha alltså kategorin "för stora kläder" sedan finns de liken som fortfarande är för små... och så klart de blivande liken, de jag har nu men som kommer vara för små om någon månad...

Tur att det är roligt att shoppa... men det är ju inte billigt, jag får helt enkelt utmana mig själv till att bara göra smarta fynd på rean :)

På att göra listan skriver jag nu även upp:

"Rensa upp i klädkammaren"
"Kasta gamla lik"
"Se över klädbehovet för sommaren"
"Tänk smart"
"Handla bara på REA!!"

Så nu har jag ältat av mig om detta... må gottis!!











80-talet tillbaka igen =))

Igår när jag ställde mig på vågen så landade den på 89,4 puh...har då  äntligen lämnat 90-talet bakom mig. Der var ruggigt segt!

Nåväl vad har hänt sedan sist.. jo jag var ju på magnetröntgen och frågeställningen var ju då om allt såg bra ut, och enligt röntgen så var det inga kvarstående konstigheter i buken, förutom den håla vid läckaget som man tidigare uppmärksammade medans jag var inlagd så på CT-röntgen nu visade sig mera troligt ha varit en liten förbindelse till "stormagen" dvs den delen av magsäcken som inte ska användas... sneaky mage man har som försökte fixa sig en egen liten genväg till att lagra...hmmm... men det såg som sagt bra ut nu.
 
Skrämselskott kommer ju i form om att mat där i fel magsäck kan ligga och ruttna o sen kan hela systemet ruttna men jag tror inte det hann hamna så mycket mat där jag var ju fastande i 3½ månad...

Läkaren frågade hur det gick att jobba och jag var ärlig och sa som det var att jag är inte i land ännu varken kroppsligt eller mentalt och han bekräftade bara att detta kommer att ta tid för jag har ju varit väldigt sjuk, han sjukskrev mig vidare i 4 mån på 50%, Handläggaren på Försäkringskassan  hummade mest när jag ringde för att berätta om fortsatt sjukskrivning, kändes inte som hon riktigt fattade... det kusliga är ju att dem kan ge avslag på helt lösa grunder men då kommer det ta hus i helsike!!

Lungan känns av fortfarande så nästa vecka ska jag på hjärt & lungröntgen samt ha ett möte med IVA om hur min tid där var, skulle vart med en radioreporter också som ville ha ett intervjuoffer, men det blev tyvärr inställt hade ju varit lite skoj =))

Så nu ska jag städa vidare här hemma... kom bara på att jag behövde pausa lite och passa på att skriva av mig ett par rader :)

Det rullar på... hej o hå!




Nu har jag varit igång och jobbat 50% i tre veckor... kan ju säga att jag blir helt slut efter de få timmarna på jobbet, känns helt overkligt att det inte finns mer energi...

Jag försöker i alla fall att upprätthålla träning och de saker som är viktiga för mig för att hålla balansen... men inte skoj när man är så galet trött så man knappt håller sig vaken efter bolibompa!

Viktmässigt så går det stadigt neråt, men det syns mer på måttbandet kläder som hänger säckigt är inte roligt... samtidigt som anledningen att de hänger är riktigt rolig... och det är ju inte så tråkigt att shoppa nya kläder heller även om det nästan känns lite onödigt... man står o klämmer på ett par byxor som man vet kommer vara för stora om en månad...  Men valet är ju att gå med för stora byxor som dessutom är ännu större efter en månad , och hur kul är det!

Men jag blir galen på riktigt!!! Storlekar i affären är ju en jäkla djungel i sig! Skulle köpa trosor då dem jag har börjar se lite säckiga ut på min numera något mindre och rätt rynkiga rumpa hehe... och då tycker man ju att om tidigare strl var 48-50 så borde jag kunna ha 44-46 efter minus 30 kg... nope dom var för SMÅ!!!? Hur i hela friden är det möjligt?
Så nu har jag ett gäng nya trosor som jag ska krympa i... haha..

I veckan som kommer ska jag på magnetröntgen... (klaustrofobivarning?!? ) Dem ska undersöka hur det ser ut i buken, kolla läckageområdet, samt att jag ska säga åt dem att de även får kolla vad som knasar med lungan...
Det är lite tröttsamt att ha ont  faktiskt :/

Må gottast och var rädda om er :)


RSS 2.0